Työpaikkailmoitus ja -hakemus

 

Hyvä työhakemus vastaa kysymykseen, miksi CV kannattaa lukea läpi. Hyvä hakemus ei toista väkinäisesti CV:n sisältöä, vaan nostaa siitä esiin haettavan tehtävän kannalta tärkeimmät asiat - mahdollisimman myyvästi. Siinä vakuutetaan lukija hakijan motivaatiosta kyseiseen tehtävään, sekä tuodaan esiin hakijan työpersoonallisuutta eli luonteenpiirteitä ja ominaisuuksia työssä.

Mitä enemmän hakemus on räätälöity haettuun tehtävään, sen tehokkaammin se herättää lukijan kiinnostuksen. Positiivisen ennakkoluuloton ja reipas asenne ovat aina valttia työnhaussa, eikä sitä kannata hakemuksessakaan piilotella! Palkkatoivetta ei työhakemukseen kannata laittaa, jollei sitä ole erikseen pyydetty: tässä vaiheessa kilpaillaan vasta työhaastatteluun (tai sitä edeltävään puhelin/Skype/videohaastatteluun) pääsemisestä; liika aktiivisuus asiassa voi antaa hakijasta väärän kuvan.

Työhakemuksen ei tarvitse olla pitkä, varsinkaan jos sen sisältö alkaa vähääkään vesittyä turhasta informaatiosta. Jo muutamallakin lauseella voi saada erinomaisen hakemuksen (kuka olen, miksi haen tehtävään, miksi olisin varteenotettava kandidaatti tehtävään). Lyhyen hakemuksen voi tehdä suoraan sähköpostiin tai rekrytointilomakkeen vapaaseen tekstikenttään, mutta CV:n on oltava liitteenä. Lyhyt, positiivinen ja osuva saateviesti pesee pitkän, virallisen ja rönsyilevän hakemuksen mennen tullen!

Esittelemme esimerkin työpaikkailmoituksesta  ja siihen räätälöidyn hakemuksen.

Työpaikkailmoitus [esimerkki]

GX-Palkki Oy on rakennetun ympäristön ja kaupunkisuunnittelun asiantuntijapalveluihin erikoistunut yritys. Toimistomme on perustettu vuonna 2000 ja sijaitsee Espoon Soukassa, josta käsin 35-henkinen tiimimme konsultoi asiakkaitamme Suomen ja Baltian alueella.

Haemme nyt joukkoomme ajalle 29.5.-25.8.2017

MAANKÄYTÖN JA LIIKENTEEN SUUNNITTELUN ASIANTUNTIJAA

tutkimaan kaupunkirakentamisen suunnittelua ja toteutusta. Työsi koostuu asiakkaidemme vuosien 2013-2015 aikana toteutettujen tieurakoiden analysoinnista maankäytön ja liikenteen näkökulmasta sekä tulosten esittelystä GX-Palkki Oy:lle.

Odotamme sinulta:

  • Rakennetun ympäristön tekniikan kandidaatin tutkintoa.
  • Työharjoittelukokemusta rakennusalalta.
  • Ammattimaista asennetta työhösi ja hyviä yhteistyötaitoja
  • Analyyttisyyttä, johdonmukaisuutta ja tavoitteellisuutta.
  • MS Office -ohjelmien (erityisesti Excelin ja PowerPointin) hyvää käyttötaitoa.
  • Sujuvaa suullista ja kirjallista englannin ja suomen kielen taitoa.
  • Matkustusvalmiutta Suomen ja Baltian alueella (matkapäiviä 5-10/kk)

Arvostamme aiempaa kokemusta rakennetun ympäristön suunnittelutehtävistä.

Tarjoamme sinulle määräaikaisen työsuhteen oman alansa huippuosaajien organisaatiosta sekä mahdollisuuden kehittyä konkareidemme vaativassa mutta välittävässä ohjauksessa. Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi sekä CV:si PDF-muodossa osoitteeseen rekrytointi@gx-palkki.fi 2.4.2017 mennessä. Lisätietoja tehtävästä antaa rekrytoiva esimies hankejohtaja Mikko Monttu, mikko.monttu@gx-palkki.fi.

HAKEMUS 1.3.2017 [esimerkki]

Maija Mallikas  
Urakkakatu 5 B 11 
00380 Helsinki

040 123 987
maijamallikas@aalto.fi
fi.linkedin.com/in/maijamallikas

GX-Palkki Oy
Hankejohtaja
Mikko Monttu

 

Maankäytön ja liikenteen suunnittelun asiantuntija

 

Hei!

Tämä tehtävä olisi täysosuma tulevaa uraani ajatellen! Huomasin verkkosivuiltanne, että olette mukana monipuolisessa ja innovatiivisessa kaupunkirakentamisessa. Olen innostunut ja motivoitunut työskentelemään hankkeissanne maankäytön ja liikenteen suunnittelun asiantuntijana.

Olen 23-vuotias rakennetun ympäristön tekniikan kandidaatti Aalto-yliopistosta. Aloitin juuri maankäytön ja liikenteen suunnittelun maisteriopinnot, joissa luennot ja harjoitustyöt ovat olleet todella kiinnostavia.

Aiempaa alan työkokemusta minulla on Mega-Faltti Oy:stä, josta viime kesän esimieheni on luvannut suositella minua. Lisäksi kandidaatintyössäni sain käsitystä rakennusalan urakka-analyyseistä. Niitä tehdessä Excel ja PowerPoint olivat tärkeimpiä työkalujani. Englanti ja suomi sujuvat minulta erinomaisesti.

Opinnoissa teemme säännöllisesti ryhmätöitä, joten minulla on hyvät sosiaaliset taidot. Aiemmat esimieheni ovat kuvanneet, että olen analyyttinen ja tuloshakuinen. Matkustaminen Suomesssa ja Baltiassa onnistuu hyvin. Uskon, että saatte minusta tavoitteellisen ja nopeasti oppivan työntekijän tiimiinne.

Tulen mielelläni haastatteluun kertomaan osaamisestani ja kuulemaan lisää GX-Palkki Oy:n hankkeista!

Ystävällisin terveisin,

Maija Mallikas

 

Liite: CV